Az élet teljessége

Jn 10:10 verse szerint Jézus azért jött a földre, hogy „teljes" (az angol fordítás alapján) életet adjon nekünk. Más bibliafordítások „bőséges" életről beszélnek.

1) Lehetőségekkel teli élet. 2) Élet, aminek célja van. 3) Belső békével jellemezhető élet. 4) Élet, amiben szerepe van a küldetésnek.

Íme egy részleges lista a „teljes" élet fontos összetevőiről. Próbáljuk továbbiakkal gyarapítani, és a Szentírással alátámasztani őket:

Keresztény életünk fejlődésével mind jobban meggyőződünk arról, hogy Krisztus valóban „teljes" életet kínál. Mégis gyakran nehéz elmagyarázni ezt azoknak, akik nem bízzák magukat Jézusra. Számukra a keresztény élet inkább unalmasnak tűnik, mindenféle megszorítással jár, amitől idegenkednek. A keresztények viszont már megtanulták, hogy nem minden tapasztalat gazdagítja az életet! Sőt, számos dolog inkább negatív előjelű, és így sokkal inkább a belső üresség érzetét kelti, mintsem az élet teljességét adná.

Mi az, ami nélkül jobb lenne az életünk? Miért?

A „teljes élet" nem a jó egészség, vonzó külső, sikeres tanulmányok és jelentős anyagi bevétel kombinációja. Noha a szoros, szeretettel teli kapcsolatok is bizonyára részét képezik, még annál is többet jelent. A „teljes élet" értelmes élet. Olyan élet, ami belső békét ad; az ilyen élet boldogsága elsődlegesen nem a külső, anyagi körülményektől függ. Olyan élet ez, amely az Élet Forrásához kapcsolódik, és ennélfogva örökkévaló.

Miért olyan jó hallgatni a „bőséges életről" szóló beszédet? Mi a helyzet viszont azokkal, akik látszólag „teljes életet" élnek, de nem ismerik Jézust, és a legkisebb érdeklődést sem mutatják iránta? Milyen magyarázatot találunk erre a helyzetre, különös tekintettel arra, hogy sok keresztény jelenleg is szörnyű szenvedéseken megy keresztül? Lásd 2Kor 4:18!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: