További tanulmányozásra:

Reményeink beteljesülésének nagyszerű pillanatával kapcsolatban lásd Ellen G. White: A nagy küzdelem. Budapest, 1986, H. N. Adventista Egyház. „A küzdelem véget ér" c. fejezetét, 588–602. old.!

Igyekezzünk szívünkbe vésni a következő szavakat: „A nagy küzdelem véget ért. Nincs többé bűn, és nincsenek bűnösök. Az egész világegyetem megtisztult. A végtelen nagy teremtettséget tökéletes harmónia és boldogság tölti be. Tőle, aki mindent teremtett, árad az élet, a fény és az öröm a határtalan téren át. Élők és élettelenek – a legparányibb atomtól a legnagyobb csillagig – tökéletes szépségükkel és felhőtlen boldogságukkal hirdetik, hogy Isten a szeretet" (i. m. 602. old.).

ÖSSZEFOGLALÁS: A remény a keresztény élet igen fontos része. Reménységünk szilárdan gyökerezik Krisztus kereszthalálában. Mivel Isten országa elvileg már most bennünk lakozik, a keresztény reménységnek is van a jelenben létjogosultsága, mindamellett, hogy teljes egészében csak a jövőben valósul meg. Tudjuk, hogy a világ még magán viseli Sátán lázadásának következményeit, de biztosítva lett a jó végeredmény: Urunk uralkodik, és örökkévaló birodalma hamarosan teljes dicsőségében valósággá válik. Az a reménységünk, hogy örökké ennek az országnak a polgárai leszünk.

Beszélgessünk róla!

1. Szombatiskolai osztályunkban beszélgessünk arról, hogy lelki szemeinkkel milyennek látjuk az életet az új földön! Vessük össze elképzeléseinket!

2. Mit válaszolhatnánk azoknak, akik szerint a keresztények az örök életbe vetett hitük miatt nem enyhítik eléggé ennek az életnek a keserűségeit?

3. Hogyan őrizhetjük meg reménységünket még akkor is, amikor minden ellenünk látszik fordulni?

4. Miként válhat valósággá a Krisztusba vetett reménység, legalább részben már itt is? Hogyan kellene a reménységnek megváltoztatnia életünket? Mivel mutathatjuk be, hogy Isten követése milyen azonnali áldásokkal jár?

(részlet)


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: