Hit

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Efézus 6:10-18; Zsidók 11; Jakab 2:18-19;

1Péter 1:3-8

„Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék" (Ef 2:8-9).

A hitet nem szabad összekeverni a racionális meggyőződéssel. A hit bibliai értelemben elsődlegesen nem ésszerűségre épül (noha nem ésszerűtlen vagy irracionális!); de nem is az érzelmeinkre (bár az érzelmek is szerepet játszanak benne). A hit mélyen megalapozott bizonyosság, amely egész személyiségünkre hatással van. Egy elv, ami az életet irányítja. A hit az az eszköz, amellyel elérjük és magunkénak mondhatjuk Isten ígéreteit, azét, akit ugyan nem látunk, de tudjuk, hogy van.

Zsid 11:1 verse beszél hitünk „lényegéről", amely William G. Johnsson, A zsidókhoz írt levél egyik szakértője szerint a legjobb fordításban így hangzik: „A hit annak birtoklevele, amit remélünk, annak bizonyossága, amit nem látunk" (William G. Johnsson: The Abundant Life Bible Amplifier: Hebrews. Boise, Idaho, 1994, Pacific Press® Publishing Association. 204. old.).

A TANULMÁNYRÓL RÖVIDEN: A hit a keresztény élet vezérlő elve. Az határozza meg életünket, Istenhez és az emberekhez való viszonyunkat. Bármennyire is fontos a tantételek igazságáról való meggyőződés, a hit sokkal több annál. Ezen a héten meglátjuk, mennyivel.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: