TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Olvassuk el Ellen G. White: Jézushoz vezető út. 21. kiad. Budapest, 2008, Advent Irodalmi Műhely. „Isten szeretete az emberek iránt" c. fejezetét, 7–12. old.; Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. „Golgota" és „Elvégeztetett" c. fejezeteit, 649–673. old.! E fejezetek Krisztus földi életének végső perceivel foglalkoznak.

ÖSSZEFOGLALÁS: Isten a szeretet. Szeretetéből fakad minden tette. A szerető Isten kinyilatkoztatta magát már az Ószövetségben is, de legteljesebben a megváltás során, Fiának, Jézus Krisztusnak az áldozatában jelent meg. Ez az isteni szeretet tükröződik a keresztény szeretetben is. Ha az Úr Jézus Krisztus tanítványának valljuk magunkat, életünket Teremtőnk és embertársaink iránti feltétlen, önzetlen szeretet hatja át.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Nem szökhetünk meg a „miértek" elől: ha Isten a szeretet, miért van annyi szenvedés? Nemcsak a szenvedés mértéke készteti az embereket Isten szeretetének megkérdőjelezésére, hanem az is, hogy a szenvedés sokszor ártatlan embereket sújt, és teljesen értelmetlennek tűnik. Adventistaként hogyan kezeljük ezt a tényt? Hogyan segít a nagy küzdelem témája megbirkózni e bonyolult kérdéssel?

2. Hogyan szerethet valaki bántalmazó szülőt, sorozatgyilkost vagy azt, aki határtalanul önző? Miért szerette Jézus még az arra méltatlanokat is?

3. Hogyan szerethet az ember akkor is, ha nem kap viszonzást? Hogy volt képes Jézus az ellenségeit szeretni?

4. Ma kik tartoznak a társadalom kirekesztettjei, megvetettjei közé? Mit tesz értük a gyülekezetünk? Mi kellene ahhoz, hogy mi is részt vállaljunk ebben a munkában?

5. Az igazi szeretet valójában megköveteli az én halálát, azt, hogy másokat önmagunk elé helyezzünk. Milyen döntések szükségesek ehhez?

6. A kereszten kívül még miben látjuk Istennek az emberiség iránti szeretetét?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: