Az Újszövetség Istene – a szeretet Istene

Miért jött Jézus Krisztus a földre? Miért kellett szenvednie? Szükség volt arra, hogy kereszthalált haljon? Miért jön majd vissza, és állítja helyre e világot eredeti, tökéletes állapotába? Nem volt más út? Ha nem, miért kell olyan sok idő, hogy teljesen megoldódjon a bűn problémája? Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy választ adhassunk ezekre a kérdésekre. Isten végtelen bölcsességében megtalálta a legjobb megoldást a bűn veszélyes problémájára. A szent Isten nem nézhette el a tökéletes törvénye elleni lázadást; ugyanakkor a szeretet Ura nem hagyhatta elveszni teremtményeit anélkül, hogy a legnagyobb áldozatot meg ne hozná értük.

„Isten szentsége felséges tisztaságában rejlik, amely nem tűrheti el az erkölcsi gonoszt. Szeretete kiáradó gyengédség, ami átöleli a bűnöst. Isten szentsége elhatárolódik mindentől, ami tisztátalan és közönséges; szeretete pedig az a készsége, hogy azonosuljon a tisztátalanokkal, megmentse őket… Haragja időleges, míg szeretete örökkévaló" (Donald G. Bloesch: God the Almighty: Power, Wisdom, Holiness, Love. Downers Grove, Illinois, 1995, InterVarsity Press. 140–143. old.).

Isten ajándéka (Jn 3:16) A Fiú önfeláldozása (Fil 2:5-8) A Szentlélek ajándéka (Jn 14:15-18; ApCsel 2:1-4) A lelki ajándékok (Ef 4:11-13) A megváltás bizonyossága (1Jn 3:1-3) Új haza (2Pt 3:13)

Mit mondanak a következő versek Isten szeretetének az Újszövetségben leírt üzenetéről?

Hogyan foglalható össze az Újszövetség üzenete Isten szeretetéről?

Hogyan kapcsolódik a hármas angyali üzenet (Jel 14:6-12) Isten szeretetének újszövetségi megnyilvánulásához? Ellen White úgy beszél a harmadik angyal üzenetéről, mint a hit általi megigazulás jó hírének „igazságáról". Hogyan illik ez Istennek az emberiség iránti szeretete témájához?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: