TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Nem kellene inkább Krisztus keresztjét dicsőítenünk? Az angyalok tiszteletet és dicsőséget adnak Krisztusnak, mert még ők sincsenek biztonságban, csak úgy, ha Isten Fiának szenvedésére tekintenek. A kereszt hatása óvja meg a mennyei angyalokat a hitehagyástól. A kereszt nélkül nem lennének nagyobb biztonságban a gonosztól, mint az angyalok Sátán bukása előtt. Az angyali tökéletesség megromlott a mennyben, az emberi tökéletesség pedig az Édenben, az áldások Paradicsomában. Isten Bárányára nézzenek mindazok, akik földön és mennyben biztonságra vágynak! Az átállás elleni örök védelmet biztosít az Isten igazságát és szeretetét kinyilvánító megváltási terv, az el nem bukott világokban éppúgy, mint azok között, akiket a Bárány vére vált meg. Egyetlen reményünk annak a vérében való tökéletes bizalom, aki megmenthet bárkit, aki csak Istenhez fordul általa. Krisztusnak a Golgota keresztjén történt halála az egyetlen reményünk ezen a világon, és ez lesz gondolataink témája az eljövendőben. Nem fogjuk fel az engesztelés értékét! Ha megértenénk, sokkal többet beszélnénk róla! Isten határtalan szeretetét fejezte ki szeretett Fiában adott ajándéka. Ez volt a legtöbb, amit Isten megtehetett, hogy megőrizze törvényének becsületét, ugyanakkor megmentse a bűnösöket" (Ellen G. White cikke, Signs of the Times, 1889. december 30.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Mi mindenre következtethetünk Ellen G. White szavaiból, hogy még az angyalok sincsenek biztonságban, csak úgy, ha a keresztre tekintenek? Mit jelent ez?

2) Gondolkodjunk el azon, amit Isten felkínál! Micsoda balgaság, milyen hihetetlen rövidlátás volna felcserélni ezt a reménységet bármire, amit ez az élet nyújt! Hogy tanulhatunk meg elszakadni a világnak azon dolgaitól, amelyek veszélyeztethetik az Isten örök országában való új életünk reménységét?

ÖSSZEFOGLALÁS: Az engesztelés napja Krisztus megváltó munkájának beteljesülésére mutatott. A világegyetem bűntől és gonosztól való megtisztítását fogja eredményezni. Ennek beteljesülése Isten népének igazolásával, valamint a bűn és Sátán környezetéből való eltávolításával kezdődik. A millenniumi ítélet zárja majd le a bűn problémájának kozmikus hatását, aminek eredménye a gonoszság erőinek megsemmisítése lesz. Ezután tartós egység valósul meg Isten és a mennyei család között. Mindezt csakis Krisztus engesztelő halála tehette lehetővé. Isten szeretete diadalmaskodni fog.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 4. negyedév

Az engesztelés és Krisztus keresztje

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: