Az engesztelés és az egyetemes harmónia

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 8:13-14; 1Korinthus 4:5; 15:51-54;

Zsidók 9:23; Jelenések 20:1-4, 11-15; 22:3-6

„Ímé az Isten sátora az emberekkel van, és velök lakozik, és azok az ő népei lesznek, és maga az Isten lesz velök, az ő Istenök. És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak" (Jel 21:3-4).

KULCSGONDOLAT: Megnézzük, Isten hogy teszi teljessé a megváltásunkat Krisztusban, és állítja vissza az univerzum harmóniáját.

Krisztus értünk vállalt megváltó munkája akkor ér végleg célba, amikor a föld teljesen visszailleszkedik Isten egyetemes birodalmának szerető harmóniájába és biztonságába. Az Úr még most is megváltoztatja sok bűnös életét, akik egy nap majd az országát benépesítők között lesznek. Megváltási tervének a társadalom és a természet újjáteremtő átalakítása is része, ami véget vet majd a kozmikus küzdelemnek is. Az Úr alapítja meg az eszményi társadalmat, amelyet Isten szeretete és igazsága ural, Istené, aki meghalni küldte Fiát a bűnös teremtményekért. Azért tette ezt, hogy így egy nap majd e bűnös teremtmények is részesei lehessenek egyetemes és örök királyságának. E folyamat közben, még a beteljesülés előtt minden gonoszságot végleg megsemmisít az Úr.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 4. negyedév

Az engesztelés és Krisztus keresztje

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: