Engesztelés a kereszten

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 26:37-38; 27:46; Márk 14:33-34;

Lukács 22:40-44; János 19:28-30

„Ő szabadított meg minket a sötétség hatalmából, és ő vitt át minket szeretett Fiának országába, akiben van megváltásunk és bűneink bocsánata" (Kol 1:13-14, új prot. ford.).

KULCSGONDOLAT: Megbeszéljük, mit élt át Jézus a Gecsemáné kertben, és mi történt a kereszten, hogy jobban megértsük engesztelő halála jelentőségét.

Egy ember beperelt egy gyorséttermet, mert szerinte elhízását és abból fakadó egészségügyi problémáit az okozta, hogy hetente négy vagy öt alkalommal ott étkezett. Bajáért a céget okolta, nem önmagát!

Hajlamosak vagyunk másokat hibáztatni saját helytelen tetteinkért. De Isten nem fogadja el a mentegetőzést; mindannyiunkat felelősnek tekint a bűneinkért. Mindamellett éppen itt kezd az engesztelés titka teljes szépségében megmutatkozni. Ha vállaljuk vétkeinkért a felelősséget, és igazán hiszünk Jézusban, Isten kész megbocsátani. Ha elismerjük felelősségünket, felszabadulunk a lázadás terhétől. Mi történik bűneinkkel? Isten nem siklik át felettük, hanem engedi, hogy Jézusra hulljanak. A héten azzal foglalkozunk, hogyan szenvedte el Krisztus a büntetést értük.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 4. negyedév

Az engesztelés és Krisztus keresztje

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: