TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

A megtestesülés célja: „Krisztus az Atyával tanácskozva fektette le földi életének tervét… Istenségét az emberi természet köntösébe öltöztette, hogy az emberi család fejeként megállhasson; emberi természete összekapcsolódott az Ádám engedetlensége miatt bűnössé lett ember természetével" (Ellen G. White: The Southern Work. 85. old.).

„Krisztus feladata az volt, hogy emberi természete által megbékéltesse az embert Istennel, isteni természete által pedig Istent az emberrel" (Ellen G. White: Confrontation. 38. old.). A keresztségkor mondott ima: „Megkeresztelkedett János által, és miután kilépett a vízből, a Jordán partján leborulva imát küldött a mennybe… A Menny elfogadta Jézust az emberi faj képviselőjeként. Bűneink és gyengeségeink dacára Isten nem vet el értéktelenként, hanem szeretett Fiában elfogad. Isten Fia által a menny kitárul kéréseink előtt. A kapuk kitárultak, és a menny fénye ragyog mindazokra, akiknek megmentéséért Jézus eljött, ha ők hajlandóak belépni az Igazságosság Napja fényének körébe. Isten bőségesen biztosította mindazt, ami az összes ember megváltásához kell" (Ellen G. White cikke, Signs of the Times, 1890. július 28.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) A következő kérdésre keressünk minél több lehetséges feleletet: Miért volt a testet öltés nélkülözhetetlen Krisztus engesztelő munkájához?

2) Miért olyan fontos számunkra Krisztus embersége? Miért ugyanolyan fontos isteni természete is?

3) Ahogy a vasárnapi tanulmányunkban láthattuk, számos titok övezi Jézus testté lételét. Még milyen rejtélyek vannak pl. a természet világában, és hogyan segítenek ezek jobban megérteni a hit általi élet jelentését?

4) Hogyan tudja Krisztus teste, az egyház folytatni Krisztus gyógyító és békítő szolgálatát? Mit tesz ennek érdekében gyülekezetünk? Miben tudna és kellene még többet tennie? Ami pedig a legfontosabb, mi hogyan kapcsolódhatunk be a munkába még jobban?

ÖSSZEFOGLALÁS: Jézus testet öltésében láthatjuk az egyetlen embert, aki az Istennel való teljes és tökéletes egységben született e bolygón. Noha az ellenség olyan kísértésekkel környékezte meg, mint előtte vagy utána senki mást, Jézus mégis hűséges maradt az Atyához; ott aratott győzelmet, ahol Ádám elbukott. Ezzel kövezte ki az utat, hogy megváltást hozzon azoknak, akik hittel és engedelmességgel átadják önmagukat neki.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 4. negyedév

Az engesztelés és Krisztus keresztje

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: