Asszonytól született – az engesztelés és a testet öltés

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: Máté 1:18-25; 3:13-17; 4:1-11; 9:35; Márk 1:12-13; János 1:1-2, 14; Kolossé 2:9; Zsidók 1:3

„És tudjátok, hogy ő azért jelent meg, hogy a mi bűneinket elvegye; és őbenne nincsen bűn" (1Jn 3:5).

KULCSGONDOLAT: Krisztus személye és munkája által Isten helyreállította az összhangot az emberek egymásközti és vele való kapcsolatában.

A tudósok egyetértenek abban, hogy bármennyit is tanulunk, az univerzum rejtélyeinek nem juthatunk a végére. A Biblia is tele van titkokkal – amelyek között a legnagyobb Istennek a megváltásunkért végzett munkája. A héten e munka egyik központi témájára összpontosítunk: Isten Fiának testet öltésére, ami valószínűleg a világűr legnagyobb titka. Az elménk képtelen felfogni azt a gondolatot, hogy a Teremtő leereszkedett, és teremtménnyé lett a bűn és a halál világában. Hogyan történt meg ez a bámulatra méltó esemény? Csak Isten tudja! Egy dolgot mindenesetre állíthatunk, mégpedig azt, hogy a testet öltés nélkül nem volna sem bocsánat a bűnre, sem megbékélés Istennel. Isten Fiának emberi alakban való testet öltése alapvető eleme volt Isten azon tervének, hogy megmenti ezt a fajt.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 4. negyedév

Az engesztelés és Krisztus keresztje

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: