Az engesztelés – jelképekben I.

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 3:21; 4:3-5; 3Mózes 17:11;

Róma 3:23; Efézus 2:11-13; 1Péter 1:18-19

„Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből; hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén" (1Pt 1:18-19).

KULCSGONDOLAT: Az Ószövetség áldozati rendszere Krisztus áldozatára mutatott előre.

Isten azért rendelte el a bibliai áldozati rendszert, hogy bemutassa, hogyan akarja megoldani a bűn problémáját. A szertartás középpontjában az áldozati állat vére állt. Kioltották az állat életét, hogy a bűnbánó bűnös élete megmeneküljön. Az állat Jézust jelképezte, aki helyettünk adta az életét.

Amikor a bűnösök, megbánva bűneiket, elvitték áldozatukat az Úrhoz, elismerték, hogy halált érdemelnek. Ugyanakkor hitüket is megmutatták, bízva az Úr megbocsátásában, hogy elfogadja az áldozat életét az övék helyett. Elengedhetetlen, hogy vállaljuk a felelősséget bűneinkért (vagyis beismerjük és megbánjuk azokat). Csak azok tapasztalhatják a megtisztulást, akik a kereszt fényében meglátják bűnös mivoltukat, ráébrednek, hogy megbocsátásra van szükségük, és alázattal meglátják Krisztusban az Isten Bárányát, aki elveszi a bűneiket.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 4. negyedév

Az engesztelés és Krisztus keresztje

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: