Kozmikus válság: Isten rendjének megbontása

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 3:4-5; Ezékiel 28:14-17;

Ézsaiás 14:13-14; Jób 1:8-11; Jelenések 12:7-9

„És Ő előbb volt mindennél, és minden Őbenne áll fenn" (Kol 1:17).

KULCSGONDOLAT: Bemutatjuk Sátán bukásának eredetét, és azt, hogyan terjesztette ki a földre a küzdelmet.

Lucifernek nem számított, mi mindent mondhatott magáénak és milyen magas helyet foglalt el; neki mindez nem volt elég. Többet akart. Ezzel kezdődött el a „törvényszegés titkos bűne" (2Thessz 2:7), így jött létre a bűn Isten univerzumában.

Továbbra is rejtély marad, hogyan alakult ki a bűn e tökéletes lényben, hiszen semmi oka nem volt rá. Ha megmagyarázhatnánk, igazolható lenne. Azzal a kis lépéssel kezdődött, hogy Lucifer dédelgetni kezdett egy bizonyos érzést és vágyat. Végül a Luciferben dúló érzések és az Istentől kapott szabadságával való visszaélés együttesen kozmikus konfliktushoz, Isten elleni teljes körű lázadáshoz vezettek, amelyben a teremtmények megszámlálhatatlan sorát sújtja szenvedés és halál. Ma mindegyikünk e küzdelem következményeivel kénytelen együtt élni. De ne essünk kétségbe! Ahogyan további tanulmányainkban látni fogjuk, Krisztus méltányos és igazi megoldást adott azokra a következményekre nézve, amelyek az egész világegyetemre kiterjedő válságot okozták.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 4. negyedév

Az engesztelés és Krisztus keresztje

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: