A Király szolgái

„És monda Ábrahám: Az Isten majd gondoskodik az égő áldozatra való bárányról, fiam; és mennek vala ketten együtt" (1Móz 22:8).

„Isten iránti hála és dicséret tölti be a szívem minden kegyelemért és áldásért, ami tőle jön. Jó az Úr és kegyelme megmarad mindörökké. Dicsérem Őt, aki tekintetem világossága, Istenem. Ő tesz mindent sikeressé, tőle jön az erő. Miért nem dicsérjük azzal is, hogy a reménység és a vigasztalás szavait szóljuk?! Miért olyan néma az ajkunk? A beszéd a Menny ajándéka, használjuk hát arra, hogy dicséretet mondunk neki, aki a sötétségből az Ő csodálatos világosságára hívott el minket!

Mennyit használnánk vele, ha a magukat kereszténynek vallók valóban mind tisztelnék Istent! A világ Világossága leggazdagabb áldásait ragyogtatja az emberekre. Isten minden múló és örök szükségletünkről gondoskodik, mégis milyen kevés hálát kap az Adományozó!

Ha elfogadjuk Krisztust vezetőnknek, emberi akaratunkat maradéktalanul alá kell vetni isteni akaratának. Az Úr képes valóra váltani szándékát azok által, akik így átadják magukat neki, mert azonnal és örömmel engedelmeskednek parancsainak. Isten kérdés nélküli engedelmeskedést vár tőlünk. Forduljunk hozzá így: 'Uram, mit akarsz, mit cselekedjek?' Majd pedig, még ha a parancs olyan szigorú és megdöbbentő volna is, mint amit Ábrahám kapott, engedelmeskednünk kell. Ábrahám szíve szinte meghasadt a parancs hallatán: 'Vedd a te fiadat, ama te egyetlenegyedet, akit szeretsz, Izsákot, és menj el Mórijának földére, és áldozd meg ott égő áldozatul a hegyek közül egyen, amelyet mondándok néked' (1Móz 22:2). Ábrahám azonban habozás nélkül engedelmeskedett.

Minden cselekedetünknek, minden üzleti tevékenységünknek tökéletes összhangban kell lennie az Úr parancsaival. Isten országa törvényeit tisztelnie kell országa polgárainak. Isten országa előmeneteléért érzett buzgalmunk mutassa, hogy Krisztus keresztjének hűséges alattvalói vagyunk. Isten azokban bízik meg képviselőiként, akik fenntartás nélkül engedelmeskednek neki" (Ellen G. White: That I May Know Him. 219. old.).

2008. 4. negyedév

Az engesztelés és Krisztus keresztje

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: