„Ímhol vagyok én, küldj el engemet!"

Amikor Ézsaiás hallja az Istentől érkező hívást, azonnal válaszol: „Ímhol vagyok én, küldj el engemet!" (Ézs 6:8). Figyeljük meg, hogy Ézsaiás még azelőtt válaszol a hívásra, mielőtt tudna valamit a megbízatás részleteiről (lásd még Zsid 11:8)!

Ézsaiás nem azért fogadta el a hívást, mert bizonyos volt abban, hogy rendelkezik a szükséges ajándékokkal vagy adottságokkal; nem is azért, mert tudta, hogy jó munkát fog végezni. Azt sem tudhatta még, hogy éppen egy neki tetsző feladatot kap (fogalma sem volt róla, hogy mit kell elvégeznie). Ézsaiás azért fogadta el a hívást, mert tudta, hogy jóllehet méltatlan, ámde Isten MÉLTÓ. Önmagában nincs erő, Isten azonban hatalmas. Ő nem ezt a küldetést választotta volna magának, Isten mégis ezt bízta rá.

Olvassuk el Krisztus misszióparancsát – ami talán az egész Szentírásban a legfontosabb megbízólevél: Mt 28:18-20! Gondoljuk át alaposan a megbízás első részét! Miért olyan fontos ez a szakasz, ami mellett nem mehetünk el figyelmetlenül?

Az „azért" szócska rendkívül fontos. Az egyetlen érv amellett, hogy elmehetünk és taníthatunk minden nemzetet, az, hogy Krisztus erejével indulhatunk el, akinek adatott minden hatalom mennyen és földön. Ha pusztán a saját erőnkre lennénk utalva, nem indulhatnánk el. Ha saját képességeinkben bíznánk, nem indulhatnánk el. Küldetésünket Jézus élteti, akié „minden hatalom" a világegyetemben (lásd ApCsel 17:28; Kol 1:16; Zsid 1:2).

Ha készségesek vagyunk, Isten megadja a ránk ruházott misszió betöltéséhez szükséges erőt. Megtisztítja Ézsaiás tisztátalan ajkát (Ézs 6:7), Máriának a Szentlelket és a „Magasságos erejé"-t (Lk 1:35) adja, Jézus imádkozik Péterért (Lk 22:32), Sault felkeni Szentlélekkel (ApCsel 9:17-18), Jeremiás ajkaira szavakat helyez (Jer 1:9). Vajon most, a föld történelmének e hallatlanul fontos szakaszában ennél kevesebbet várhatnánk Istentől?

Van-e valami, s ha igen, mi az, ami visszatart, hogy még többet tegyünk az Úrért? Min kell változtatnunk? Hogyan tanulhatunk meg Isten erejére hagyatkozni, és nem a saját adottságainkban bízni?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 3. negyedév

A reménység hírnökei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: