Nők a misszióban

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Lukács 8:41-55; János 4:1-40;

Apostolok cselekedetei 16:14-16; 18:1-3, 24-28; Róma 16:3-5

„Minek okáért mondom néked: Néki sok bűne bocsáttatott meg; mert igen szeretett; akinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret" (Lk 7:47).

KULCSGONDOLAT: Habár a nőknek többnyire háttérszerep jutott, az Újszövetség bemutatja, hogy alaposan kivették részüket az egyház küldetésének teljesítéséből.

A nők kulcsszerepet töltenek be a bibliai történelemben. Jó és rossz királynők, igaz lelkű hajadonok, imádkozó anyák, erős vezetők, befolyással bíró feleségek, nagylelkű adakozók, kéjnők, próféták, diakonisszák, szíves vendéglátók, Jézus hűséges támogatói és barátai kerültek ki közülük. Egyes történetekben, mint például Eszterében és Debóráéban, nők állnak a középpontban. A Biblia széles palettáján végigkövethetjük, ahogy a küldetéssel bíró asszonyok a legkülönbözőbb úton-módon vitték előbbre Isten országa ügyét.

Az Újszövetségben is számos példát láthatunk arra, hogyan bánt Jézus a nőkkel. Sok nő követte, és anyagilag támogatta Jézust (Lk 8:1-3), miközben mások gondoskodtak szükségleteiről (Mk 15:41). Többször is olvashatunk arról, hogy Jézus külön szolgálatot végzett értük. Amikor halála idején tanítványai közül többen is magára hagyták, az asszonyok hívek maradtak, és elkísérték egészen a keresztig. Asszonyok voltak feltámadásának első tanúi is.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 3. negyedév

A reménység hírnökei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: