Péter az Apostolok cselekedeteiben

Nem vitás, az evangéliumok többnyire nem festenek túl szép képet Péterről. Egyre-másra bukdácsol, elesik, nagy hibákat követ el. Mindazáltal az evangéliumok végén egyértelmű jelzést olvashatunk az ügyetlenkedő tanítvány jövőjére nézve.

Mit hozott Péter tudomására Jézus Jn 21:14-19 verseiben? Miért oly meglepő ez, tekintettel Péter múltjára?

„Legeltesd az én bárányaimat!"? Pontosan ezt a munkát végezte végül Péter. Gondolkodjunk csak róla: micsoda hatalmas bizonyságtétel ez arról, mit tud elvégezni Isten annak az embernek az életében, aki átadta magát neki! A büszke és heves Péter kulcsszerepet játszott a korai egyház növekedésében!

ApCsel 2:14-40 ApCsel 3 ApCsel 5:1-11

Ízlelgessük kicsit az alábbi igeszakaszokat! Mit mondanak el Péter szerepéről és munkájáról?

Az átalakulás bámulatos volt, és az ebből eredő tanulságok nyilvánvalóak. Pétert számtalan hibája és fogyatkozása ellenére is fel tudta használni az Úr. Amikor az apostol átadta magát Krisztusnak, hatalmas bizonyságtevője lett.

Mennyit változtunk, mióta követni kezdtük Jézust? Hogyan fejlődtünk azóta? Mely területeken kell még erősödni? Miért nem szabad soha feladni, akkor sem, ha lassúnak tűnik a változás?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 3. negyedév

A reménység hírnökei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: