János apostol

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 8:21-22; Márk 10:35-45;

János 1. 2. és 3. levele

„Nincs annál nagyobb örömem, mintha hallom, hogy az én gyermekeim az igazságban járnak" (3Jn 4).

KULCSGONDOLAT: János apostol az egyik legkedveltebb szereplője a Bibliának. Mit tanulhatunk tőle?

Az egyik egyházi hagyomány szerint János apostol idős emberként Efézusban élt. Minthogy már legyengült, követőinek kellett elvinniük őt a gyülekezetbe. Valahányszor találkoztak, csupán ennyit mondott nekik: „Gyermekeim, szeressétek egymást!". Követői, miután már belefáradtak abba, hogy minduntalan ugyanazt kell hallaniuk tőle, megkérdezték: „Mester, miért mondod mindig ezt?". „Ez az Úr parancsa – felelte. – Ha csak ennyit tesztek, az elég."

Akár igaz, akár nem, a történet jól bemutatja annak az embernek a gondolkodását, aki azelőtt a mennydörgés fia volt, ám később a szeretet és a kegyelem fiává vált. János három levelét olvasva olyan ember szívébe láthatunk bele, akinek életét a szeretet vezérelte. Itt találjuk a Biblia néhány legbátorítóbb igéjét, amelyek közül az egyik legnevezetesebb: „Én fiacskáim, ezeket azért írom néktek, hogy ne vétkezzetek. És ha valaki vétkezik, van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus" (1Jn 2:1).

Ezen a héten további felfedezéseket teszünk majd, miközben János apostolnak, a korai keresztény egyház egyik oszlopának életét és misszióját kutatjuk.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 3. negyedév

A reménység hírnökei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: