A könyörületes Megváltó

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: János 1:14; János 3; János 4; 9:1-7;

Efézus 4:32; 1János 2:12

„Mikor pedig látta vala a sokaságot, könyörületességre indula rajtok, mert el voltak gyötörve és szétszórva, mint a pásztor nélkül való juhok" (Mt 9:36).

KULCSGONDOLAT: Jézus mindig is arra figyelt, amire az embereknek leginkább szüksége volt. Mit meríthetünk példájából, aminek segítségével mi is hasonlóan cselekedhetünk?

Az alábbi sorok Emma Lazarus „Az új kolosszus" című verséből valók, és a New York-i Szabadság-szobor talapzatán olvashatók: „Add nekem fáradt, szegény, sanyargatott tömegeidet, kik szabad levegő után sóvárognak." E szavak Jézus szolgálatának mottóját visszhangozzák: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek" (Mt 11:28-29).

Jézus életének minden mozzanatát könyörületesség vezérelte. A legkülönbözőbb embereknek szolgált, társadalmi osztályra, nemre és fajra való tekintet nélkül. Ezen a héten figyelmünk középpontjában Jézus áll, aki saját életével adta bizonyságát feltétel nélküli szeretetének és megbocsátásának. Ez a kereszten elszenvedett halálában nyilatkozott meg a legerőteljesebben, amikor tulajdon életével fizette meg bűneink büntetését.

Továbbra is Jézussal foglalkozunk tehát, és tőle tanulunk, hogy mi is embertársaink szolgálatát tarthassuk szem előtt.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 3. negyedév

A reménység hírnökei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: