TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1993, Advent Kiadó. „Az első evangélisták" c. fejezet, 288–297. old.

„Az emberek szíve ma sem lágyabb, mint amilyen Krisztus napjaiban volt. Minden tőlük telhetőt latba fognak vetni a nagy ellenség segítése érdekében, hogy amennyire csak lehetséges, megnehezítsék Krisztus szolgáinak munkáját, csakúgy, mint ahogy Krisztussal is cselekedtek az emberek, amikor itt élt a földön. A rágalmazás és a hamisság nyelvével fogják ostorozni őket. Kritizálják őket, és pontosan azokat az erőfeszítéseket fogják Isten szolgái ellen fordítani, amelyeknek megtételére Isten vezette őket. Az emberek gonosz gyanúsítgatások által csalást és becstelenséget fognak kiáltani ott, ahol tökéletes rend és feddhetetlenség honol. Azt hozzák fel Isten szolgáival szemben, hogy önző indítékok hajtják őket, noha maga Isten vezeti őket, és ha az Úr megkívánná tőlük, ha ezzel előbbre vihetnék az Ő ügyét, még az életüket is odaadnák" (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 4. köt. 234. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Mennyiben különbözik misszióterületünk attól, amire Jézus tanítványai indultak? Milyen hasonlóságokat fedezhetünk fel? Melyek azok a Jézus által felvázolt alapelvek, amelyeket ma sem mellőzhetünk?

2. Beszélgessünk az osztályokban arról, mit jelent ma „Isten országában" élni! Kell-e ennek érdekében megmutatnunk valamit, s ha igen, mit?

3. Milyen mértékben veszünk részt egyénileg és helyi gyülekezetünk közösségében az evangelizáció, a bizonyságtétel munkájában? Mit teszünk annak érdekében, hogy enyhítsük a körülöttünk élők szenvedését? Hogyan tehetne többet gyülekezetünk ezen a területen? Miért annyira kiemelt fontosságú munkánknak ez az oldala? Miért nem elég mindennek ellenére sem, ha csak a körülöttünk élők testi szükségleteinek kielégítése érdekében fáradozunk? Mi történik ugyanakkor, ha csak a prédikálást hangsúlyozva figyelmen kívül hagyjuk az evangélium társadalmi dimenzióját?

ÖSSZEFOGLALÁS: A világ legnagyszerűbb tanítója időt szakított arra, hogy részletes eligazítást adjon tanítványainak, mielőtt elküldte őket feladatukat végezni. Az előttük felvázolt alapelvek időt állók: ma sem mellőzhetjük őket!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 3. negyedév

A reménység hírnökei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: