TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Így váltogatta munkamódszerét az apostol, és mindenütt, ahova eljutott, az adott körülmények figyelembevételével fogalmazta meg üzenetét" (Ellen G. White: Gospel Workers. 118. old.).

„Vannak olyan emberek, akiket az igazság semminemű bemutatása nem fog meggyőzni. Isten munkásának mégis gondosan ki kell kutatnia a lehető legjobb módszert annak érdekében, hogy hallgatóiban ne keltsen előítéletet, és ne váltson ki bennük ellenszegülést" (Ellen G. White cikke, The Advent Review and Sabbath Herald, 1890. november 25.).

„Isten szolgái legyenek sokoldalúak és nyitottak; ne legyenek egysíkúan gondolkodó emberek, akik munkájukat sablonosan végzik, és nem képesek felismerni azt, hogy munkálkodásuk során az igazság bemutatását az emberek különböző osztályaihoz és különböző körülményeihez kell igazítani" (Ellen G. White: Gospel Workers. 119. old.).

„Kedvességgel és türelemmel, valamint keresztény udvariassággal [Pál] megnyerte az emberek szívét, lecsendesítette előítéleteiket, és tanította nekik az igazságot úgy, hogy eközben nem hevítette föl bennük a harci kedvet. Mindezt pedig azért, mert szerette az embereket, és vágyott arra, hogy Krisztushoz vezesse őket, üdvözüljenek" (Ellen G. White: Sketches From the Life of Paul. 162. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Függetlenül attól, hogy milyen kifejezésmóddal közelítünk meg más és más embereket, mi az a néhány dolog, aminek mindig ott kell lennie bizonyságtevésünkben? Mi álljon mindig bizonyságtevésünk homlokterében, tekintet nélkül a körülményekre?

2. Gyülekezetünk mennyire nevezhető misszióközpontúnak? Mivel segíthetjük abban, hogy jobban kivegye részét környékünk evangelizálásában?

ÖSSZEFOGLALÁS: Az nem nevezhető igazi közlésnek, amikor a hallgató nem tudja megérteni az elmondottakat. Pál sokféle példával szolgál arról, hogyan kell a bizonyságtevésben a jó hírnek olyan kifejezésmódot találni, amit az emberek megérthetnek.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 3. negyedév

A reménység hírnökei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: