„Mindeneknek mindenné lettem"

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Apostolok cselekedetei 11:19-26; 13:16-42;

17:18-34

„Mindeneknek mindenné lettem, hogy minden módon megtartsak némelyeket" (1Kor 9:22).

KULCSGONDOLAT: Példát mutatott Pál apostol azzal, ahogyan hirdette a világnak az evangéliumot. Hozzá hasonlóan nekünk is meg kell tanulnunk abban az összefüggésben és abban a kultúrában éppen megfelelő módon bemutatni üzenetünket, amelyben bizonyságot teszünk.

A jelenvaló igazság üzenetét mindig a leginkább odaillő módon kell bemutatni. Az egyház tanulmányi központokat tart fenn a világ különböző pontjain, ahol olyan módszereket igyekeznek találni, amelyek által hidat építhetünk más vallásokhoz és kultúrákhoz tartozó emberekhez, népekhez.

Ezen a héten azt kutatjuk, mit jelent az embereknek szóló üzenetünket különböző körülmények között megszólaltatni. Áttekintjük a különféle módszereket, amelyek révén Pál apostol – aki szilárdan és megalkuvásmentesen követte az igazságot – Jézusról szóló bizonyságtételét mindig a hallgatósága sajátosságához igazította. Mit tanulhatunk Páltól, aminek alkalmazásával képesek leszünk hatékonyabban és szélesebb körben elérni az embereket a jelenvaló igazsággal?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 3. negyedév

A reménység hírnökei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: