Mindenki fordulhat hozzá

„Akiben van a mi bátorságunk és bizodalommal való menetelünk Istenhez az Őbenne való hit által" (Ef 3:12).

„Sokan tanácstalannak és csüggedtnek tűnnek azok közül, akik őszintén törekszenek arra, hogy szívük szent és életük tiszta legyen… Időnként sötétség és elkeseredés borul az ember lelkére, mintha már teljesen legyűrne, de nem szabad elveszítenünk bizodalmunkat! Tekintetünket Jézusra szegezzük, függetlenül attól, amit éppen érzünk. Igyekezzünk hűségesen teljesíteni minden általunk ismert feladatot, majd nyugodjunk meg Isten ígéreteiben bízva.

Előfordul, hogy méltatlanságunk tudata a rettegés hullámát zúdítja ránk, ez azonban nem annak a jele, hogy Isten megváltozott volna irányunkban, vagy mi változtunk volna Istennel kapcsolatban. Ilyenkor nem kell azon igyekeznünk, hogy valahogy felkorbácsoljuk érzéseinket. Lehet, hogy ma nem érezzük azt a békét és örömet, mint tegnap, de ragadjuk meg hittel Krisztus kezét, és töretlenül bízzunk benne, sötétben éppúgy, mint világosban!

Talán Sátán azt súgja: 'Túl nagy a bűnöd ahhoz, hogy Krisztus megmenthessen.' Míg valóban bűnösök és érdemtelenek vagyunk, mégis ezt válaszolhatjuk a kísértőnek: 'Engesztelő áldozata által Krisztus a megváltóm lett. Nem a saját érdemeimben bízom, hanem Jézus drága vérében, ami megtisztít. Egyedül tehetetlen vagyok, de Krisztus kezébe teszem az életem'…

Ne csüggedjünk el, ha szívünk keménynek tűnik. Minden akadály, minden belső ellenség csak még jobban azt erősíti, hogy szükségünk van Krisztusra. Krisztus azért jött, hogy elvegye a kőszívet, és hússzívet adjon helyette. Tőle várjunk külön kegyelmet ahhoz, hogy le tudjuk győzni hibáinkat. Ha kísértés kerülget, kitartóan álljunk ellen a gonosz késztetésének… Kiáltsunk a drága Megváltóhoz, hogy segítsen feláldozni minden bálványt és félretenni minden dédelgetett bűnt. Hitszemünkkel nézzünk az Atya trónusa előtt álló Jézusra, amint sebhelyes kezére mutatva könyörög érettünk. Higgyük el, hogy erőt nyerünk a drága Megváltótól…

Ha engednénk, hogy gondolataink többet időzzenek Krisztusnál és a mennyei világnál, hatalmas késztetést és támogatást találnánk az Úr csatáinak megvívásához… Krisztus szépsége mellett minden földi dolog vonzása értéktelennek tűnne" (Ellen G. White: God's Amazing Grace. 83. old.).

2008. 3. negyedév

A reménység hírnökei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: