Királyunk és Barátunk visszajön

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 9:24-27; Máté 24; Lukács 21:25-31;

János 14:1-3; 1Thessalonika 4:13-18; Zsidók 9:28

„Azonképpen Krisztus is egyszer megáldoztatván sokak bűneinek eltörlése végett, másodszor bűn nélkül jelen meg azoknak, akik őt várják üdvösségükre" (Zsid 9:28).

Szerte a világon milliók figyelmét ragadta meg egy könyv- és filmsorozat, ami Jézus második eljövetelével foglalkozik, de az igazságról elferdített képet ad. A címe: Left Behind (magyarul így fordíthatnánk: Akik itt maradtak). Ez a sorozat gonoszul kiszámíthatatlannak mutatja be Istent, és egészen érthetetlen félelmet (ha nem pánikot) kelt Jézus második eljövetelével kapcsolatban, pedig a Biblia ezzel teljesen ellentétes képet fest Krisztus eljöveteléről. Az Újszövetségben Jézus visszatérése dicsőséges és kifejezetten örömteli esemény. Krisztus a királyunk, de egyben a barátunk is!

Ahogy látni fogjuk, Jézus második adventjéhez kapcsolódóan vannak nem éppen kellemes elemek is, mégsem a félelem fogja a menny felé irányítani az emberek tekintetét. A félelem fontos, és ha kihagyjuk a képből, nem hirdetjük a teljes igazságot az adventtel kapcsolatban. Ugyanakkor azonban ragaszkodnunk kell ahhoz, amit a Szentírás világosan kijelent, és nem szabad saját magunk által kitalált, félelmet keltő szörnyűségeket hirdetni. Ha az advent különböző elemeire olyan hangsúlyt helyezünk, amilyet a Szentírás is helyez, hallgatóink szívében a gyerekek karácsonyi várakozásához hasonló vágy ébred.

Jézus második eljövetelének üzenete örömhír, és nem olyasmi, ami miatt az emberekben csak kezeléssel elmulasztható félelemnek kellene ébredni!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 2. negyedév

Jézus csodája

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: