Csodálatra méltó tettek

Óriási gondok nehezedtek a Megváltóra ittléte idején mint ahogy Máté 9-ből is megtudjuk. Nem olyanok, amelyekből puszta ámítással kivághatná magát az ember! Jézus azonban mindent helyrehozott. Azon a napon a halott lány visszatért az életbe, a vérfolyásos asszony pedig a 12 évig tartó szenvedés után végre új erőre kapott.

Gondolkodjunk el a következő szakaszokról (vagy legalább annyiról, amennyit el tudunk olvasni)! Most ne írjunk le semmit, inkább csak merüljünk bele az eseményekbe, figyeljük meg a történetekből áradó csodát, adjunk hálát azért, hogy ilyen Megváltónk van (Mt 9:27-34; 12:22-23; 14:25-31, 34-36; 15:29-31; 20:29-34; Mk 2:1-12; Lk 6:19)!

E versek akkor hatnak ránk igazi erővel, ha lassan olvasunk. Próbáljuk meg elképzelni a helyzetet! Mt 12:22-23 verseiben például vak és néma volt az a férfi, akit Jézushoz vittek. Szemünket becsukva maradjunk csendben egy ideig, hogy jobban bele tudjuk élni magunkat a szegény ember helyzetébe. Így nem látjuk, mi történik körülöttünk, és kérni sem tudunk. Ez a férfi azonban találkozott Jézussal, ezt követően pedig tágra nyílt szemmel és megoldódott nyelvvel, hálát mondva mehetett tovább!

Most olvassuk el Mt 15:30-31 verseit! „És nagy sokaság megy vala hozzá, vivén magokkal sántákat, vakokat, némákat, csonkákat és sok egyebeket, és odahelyezék őket a Jézus lábai elé; és meggyógyítá őket, úgy hogy a sokaság álmélkodik vala, látván, hogy a némák beszélnek, a csonkák megépülnek, a sánták járnak, a vakok látnak; és dicsőíték Izráel Istenét." És ez még nem minden! Mt 14:34-36 és Lk 6:19 arról számol be, hogy az emberek ott tolongtak, mind meg akarták érinteni a Megváltót, „mert erő származék belőle, és mindeneket meggyógyíta" (Lk 6:19).

Jézus azt ígérte, hogy követői még nagyobb dolgokat visznek majd végbe. Mit jelent ez? Miért nem látunk hasonló csodákat manapság, hogy emberek meggyógyulnak és testi-lelki egészségük helyreáll? Vagy bizonyos helyeken mégis előfordul ilyesmi? Mennyiben hasonlítható az egyház gyógyító szolgálata ahhoz a példához, amit Jézus elénk tárt? Mivel tudunk ma egyénileg is hozzájárulni ahhoz, hogy Jézus gyógyító szolgálata folytatódjon?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 2. negyedév

Jézus csodája

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: