Fájdalmainkat érezte (Zsidók 4:15-16)

Miért kellett Istennek emberi testben jönnie a földre? Fontos kérdés. Attól azonban őrizkedjünk, hogy tisztán észérveken alapuló választ keressünk. Nem biztos, hogy olyan felelettel kell előhozakodnunk, ami érthetőnek tűnik. Nem tudunk független kutatást végezni a filozófia, a tudományok, a szociológia vagy bármi más terén, ami válaszhoz vezetne. Arra sincs szükség, hogy saját magyarázatot kreáljunk. A legbiztonságosabb út, ha alaposan megfigyeljük, amit a Biblia nyilatkoztat ki e pontról. A zsidókhoz írt levélben találjuk a legvilágosabb, legcélzatosabb kijelentéseket a kérdésre vonatkozóan. Az sem mellékes, hogy éppen A zsidókhoz írt levél összpontosít leginkább Jézus főpapi szolgálatára, amit jelenleg a mennyei szentélyben végez.

Zsid 2:9 Zsid 2:14-15 Zsid 2:16-17 Zsid 2:18 Zsid 4:14-16 Zsid 5:8-9

Az alábbi bibliaszövegek Jézus testté lételének egy-egy fontos részére világítanak rá, majd választ adnak a feltett kérdésre: Mi volt a célja? Minden esetben meglátjuk, miért is volt szükség Jézus megaláztatásának arra a bizonyos elemére. Milyen magyarázatokat találunk?

A figyelem minden esetben Jézusra irányul, aki mindig értünk tesz valamit. Olvassuk nagy figyelemmel az ihletett magyarázatot azzal kapcsolatban, hogy mi tette szükségessé Jézus emberré válását és szenvedését. Végtelen örömmel töltsön el a tudat, hogy a szükség idején Jézus mellettünk áll, karját kitárja felénk, ismeri állapotunkat, hiszen Ő is itt élt, fájdalmainkat érezte. El tudunk képzelni nála kegyelmesebb Megváltót, megértőbb és nagyobb együttérzést tanúsító Főpapot? Mérhetetlen öröm és mélységes hála fakad annak szívében, aki tudja, hogy Jézus szenvedett érte. Ha ebből bátorságot merítünk, oda tudunk menni „bizodalommal a kegyelem királyi székéhez" (Zsid 4:16).

Milyen próbák előtt állunk most? Hogyan segít a tudat, hogy Jézus átérzi és megérti fájdalmunkat?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 2. negyedév

Jézus csodája

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: