TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 2003, Advent Kiadó. 298–302. old.; 313–315. old.; 346–347. old.; 355–357. old.; 592–597. old.; Előtted az élet. Budapest, 1992, Advent Kiadó. 77–78. és 257. old.

1. Elsődleges célunk legyen az emberek Krisztushoz vezetése! 2. Készítsünk terveket és javaslatokat a feladat elvégzésére! 3. Minden programnak legyen külön felkészített vezetője! 4. Mindenkit mozgósítsunk a tanítványi szolgálatra! 5. Indítsunk programot a tanítványok képzésére! 6. Figyeljük meg, milyen emberek élnek a gyülekezet környezetében! 7. Kezdjünk bele egy olyan programba, ami hozzájárul ahhoz, hogy a gyülekezet és a környék lakossága között ledőljenek a válaszfalak! Segítsünk, ahol tudunk, építsünk kapcsolatokat! 8. Vágjunk bele olyan tevékenységekbe, amelyek révén az új tagok is kamatoztathatják képességeiket, hogy jobban be tudjanak illeszkedni a gyülekezetbe, mind inkább ragaszkodjanak Krisztushoz! 9. Indítsunk olyan programokat, amelyek segítségével különösen az új tagok megismerhetik, fejleszthetik és kamatoztathatják lelki ajándékaikat! 10. Gondoskodjunk megfelelő programokról a tanítványok felkészítésére és lelki nevelésére!

A következőkben néhány jó tanácsot sorolunk fel, amelyek segítségével gyülekezetünk fejlődhet a tanítványság terén:

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Olvassuk át a felsorolt javaslatokat! Mivel egészítenénk ki a listát? Mit tehetünk, hogy bekerüljenek hasonló pontok a gyülekezetünk programjába?

2. Milyen gyakran imádkozunk az egész egyház szolgálatáért? Szánjunk naponta időt arra, hogy világszéles missziómunkáért imádkozunk! Szombatiskolai csoportunk is külön imádkozhat ezért.

3. Mit tehetünk, hogy a lelkészek és a gyülekezeti tagok is jobban megértsék: a tanítványság mindannyiunkra háruló felelősség?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: