Tanítványság a gyakorlatban

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 14:14; 15:32; 20:34; Márk 1:41;

Lukács 6:12-13; 16:19-31; 17:4-5; 18:9-14; Kolossé 1:14;

1Timóteus 5:16

„Betegeket gyógyítsatok, poklosokat tisztítsatok, halottakat támasszatok, ördögöket űzzetek. Ingyen vettétek, ingyen adjátok" (Mt 10:8).

A negyedév során megfigyelhettük, hogyan hívta el Jézus tanítványait, azok hogy követték Őt, sajátították el tanításait, valamint az általa képviselt új gondolkodásmódot és engedelmeskedtek szavának. Mindent biztosított számunkra, amire tanítványaiként szükségünk lehet.

Ezen a héten nagyvonalakban felelevenítjük a negyedév során tanultakat. Megvizsgálunk néhány olyan jellemvonást, témakört és a gyakorlati hitéletből vett mintát, amelyek révén Jézus példát mutatott követőinek. Ezek olyan tényezők, amelyek – egyebek között – megalapozzák tanítványi szolgálatunkat. Ez azért igen fontos, mert szükségünk van jó példákra ahhoz, hogy helyesen tudjuk követni Jézust a XXI. században.

GONDOLKOZZUNK RAJTA! Milyen szerepe legyen az együttérzésnek és a megbocsátásnak a tanítványok életében és szolgálatában? Az Úr példáját követve hogyan viszonyuljunk a kitaszított, társadalmilag kirekesztett és a más nemzetiségbeli emberekhez? Mennyire lényeges az egyház szerepe a tanítványok munkájában? Mit tanulhatunk Jézustól az ima fontosságát illetően?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: