TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 2003, Advent Kiadó. 688–734. old.; Az apostolok története. Budapest, 2001, Advent Kiadó. 7–37. old.; Máté 28; Márk 16; Lukács 24; János 21; Apostolok cselekedetei 1–2

„Rendkívül fontos megértenünk, hogy emberi érdemből semmit sem tehetünk annak érdekében, hogy Isten előtt igaznak bizonyuljunk, vagy hogy Isten nekünk adott ajándékait felhasználva, az Ő dicsőségét szolgáljuk. Ha hit vagy szolgálat által megvásárolhatnánk a megváltás ajándékát, a Teremtő lekötelezettjévé válna teremtményeinek. Íme egy igazságnak feltüntetett tévtanítás. Ha bárki úgy véli, hogy kiérdemelheti az üdvösséget cselekedetei által, azt az álláspontot foglalja el, mint a katolikusok, akik vezekelnek bűneikért. Ebben az értelemben a megváltás részben olyan adósságból tevődik ki, amelyet letörleszthetünk, amelynek az árát megkereshetjük, mintegy cselekedeteink fizetségeképpen. Ha azonban ez mégsem igaz, és semmilyen jótett nem elegendő üdvösségünk kiérdemlésére, akkor annak teljesen és kizárólagosan a kegyelem tettének kell lennie, amelyet a bűnös ember azért kaphat, mert elfogadja Jézust Megváltójának, és hisz benne. Tehát valóban ingyen kapott ajándékról van szó. A hit általi megigazuláshoz nem férhet kétség. A fent említett tévhit azonnal erejét veszti, amint az ember megérti, hogy bűnös létére semmilyen jócselekedete sem biztosíthatja számára az örök életet" (Ellen G. White: Faith and Works. 19–20. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Hogyan értelmezhetjük Jézus szavait Mk 16:16-ban? Vajon azt mondta, hogy a megváltás feltétele a keresztség? Mi módon kaphatjuk meg a választ a szövegből? Milyen nézetet képvisel egyházunk a keresztség jelentése és jelentősége kapcsán?

2. E heti tanulmányunk alapján gondolkodjunk el azon, hogyan veszi ki részét helyi gyülekezetünk a Hetednapi Adventista Egyház világszéles küldetésében? Hogyan vállal részt gyülekezetünk ebben a szolgálatban? Szombatiskolai csoportunk révén hogyan lehetünk gyülekezetünk segítségére abban, hogy még hatékonyabban hirdessük az evangéliumot minden népeknek?

3. Helyi gyülekezetünk mit tehetne még a környezetünkben élő szegények és szükséget szenvedők érdekében? Milyen formában vállalunk kötelezettséget a tanítványságnak ezen a nagyon fontos területén?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: