TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 2003, Advent Kiadó. 276–283. old.; 313–318. old.; 346–359. old.; 701–706. old.; Krisztus példázatai. Budapest, 1990, Advent Kiadó. 40. old.; A nagy küzdelem. Budapest, 2000, Advent Kiadó. 312–313. old.

„Jóllehet Péter régóta követte Mesterét, mégis helytelen fogalmat alkotott a megváltási tervről. Nem akart tudomást venni a keresztről Krisztus művében; pedig éppen a kereszt nyújtja minden halandó ember számára az életet és a reményt" (Ellen G. White cikke, Review and Herald, l891. április 7.).

„Isten gyermekei ne legyenek érzelmek, indulatok rabjai. Ha ingadoznak remény és félelem között, megszomorítják Krisztust, aki szeretetének félreérthetetlen bizonyítékát adta. Krisztus azt akarja, hogy megalapozódjanak, megerősödjenek és meggyökerezzenek a legszentebb hitben. Akarja, hogy azt a munkát végezzék, amellyel megbízta őket, akkor kezében hárfaként szól majd szívük, minden hanggal, minden húrral dicséretet és hálát zengve neki, akit Isten küldött a világ bűneinek elvételére" (Ellen G. White: Testimonies for Ministers. 194. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Mi ébreszt félelmet bennünk? Hogyan győzhetjük le aggodalmainkat? Van, amitől valóban tartanunk kell? Beszélgessünk erről szombatiskolai csoportunkban!

2. Hogyan válhatunk mai sadduceusokká és farizeusokká? Miért köny-nyebb ebbe a hibába esni, mint gondolnánk? Hogy nyilvánul meg ma hasonló szemlélet az egyházban? Hogyan válhat farizeus abból is, aki Krisztus követője? Könnyebben megeshet ilyesmi, mint az, hogy valaki farizeusból lesz tanítvány?

3. Mit neveznénk ma egyházunkban a sadduceusok és farizeusok kovászá-nak?

4. Beszélgessünk a csütörtöki részben szereplő idézetről! Hogyan mutatkozik meg ez a hozzáállás még a keresztényekben is? Előfordulhat, hogy egyes hitelvek elől elzárkózunk, mert egyszerűen nem akarjuk elfogadni őket? Lehetséges, hogy azért olyan nehéz az Úrral járnunk, mert hallani sem akarunk arról, amire meg akar tanítani?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: