A tanítványokra nehezedő nyomás

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Királyok 18; Máté 26:56; Lukács 9:51-56;

János 6:1-15; 12:1-6; 18:1-11; 21:15-19.

„Hogyha gyalogokkal futsz, és elfárasztanak téged: mimódon versenyezhetnél a lovakkal? És ha csak békességes földön vagy bátorságban: ugyan mit cselekednél a Jordán hullámai között" (Jer 12:5)?

Ismerősen hangzik a kifejezés: „Murphy törvénye"? Sokak szerint a természet alaptörvényeihez hasonlítható, mert általában mindenkire vonatkozik, mint pl. a gravitáció vagy az elektromágnesesség. Röviden így hangzik: Ami elromolhat, az el is romlik.

Mindannyiunk életében voltak pillanatok, napok, talán hosszabb időszakok is, amelyekre Murphy törvénye jellemző. Előfordul, hogy ez tanítványi küldetésünkre is igaz. Megvédhet a csüggedéstől, ha Isten ígéreteire gondolunk, de milyen könnyű, még az ígéretek ismeretében is elkeseredve feladni a harcot! Ezt semmilyen körülmények között ne tegyük!

GONDOLKOZZUNK RAJTA! Mire figyelmeztet Júdás példája? Miért akarta Jakab és János elpusztítani azokat, akik nem fogadták el Jézust? Mit tanulhatunk Péter meggondolatlanságából és bűnbánatából? Hogy történhetett, hogy mindegyik tanítvány elhagyta Jézust, amikor épp a legnagyobb szüksége lett volna rájuk?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: