A Mester követése

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 8:14-15; 10:34-37; 28:18-20;

Lukács 5:17-26

„Mert valaki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; valaki pedig elveszti az ő életét énérettem és az evangéliumért, az megtalálja azt. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Avagy mit adhat az ember váltságul az ő lelkéért" (Mk 8:35-37)?

Ezen a héten megvizsgáljuk, mi mindent foglal magába a tanítványság fogalma. A cselekvő Krisztus-követésről gondolkodunk el. Isten elhívott, de mindenkinek magának kell felismernie, majd követnie hívását. Thomas Cameron egy neves prédikátorról ír, aki saját szavaival élve, szerette volna „a fújtatót nyomni Händelnek, felkapkodni Michelangelo elejtett ecsetjeit, tartani Kolumbusz Kristóf távcsövét vagy cipelni Shakespeare táskáját. Ha a világ nagyjai mellett végzett legszerényebb szolgálat is igazi megtiszteltetésnek számít, mennyivel nagyobb kitüntetés, ha alkalmunk nyílik az emberiség Megváltóját szolgálni" (A. Gordon Nasby: Treasury of the Christian World. 327. old.)!

GONDOLKOZZUNK RAJTA! Mi késztessen a tanítványi szolgálatra? Milyen akadályokra számíthatunk? Milyen ígéretekbe kapaszkodhatunk, amikor belekezdünk a tanítványok munkájába?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: