Prédikáció az Olajfák hegyén

Mt 24:4-5 9–10. versek 11–13. versek 23–27. versek 36–44. versek

Az advent mely főbb jeleit sorolta fel tanítványainak Jézus az Olajfák hegyén?

E versek rávilágítanak a tanítványsággal kapcsolatban több jelentős gondolatra. Talán az egyik legfontosabb az lehet, hogy számolnunk kell a lelki veszélyekkel. A nagy küzdelem kellős közepén, a jó és a rossz közötti háborúban éljük az életünket, számtalan csalás között, amelyek közül némelyik olyannyira megtévesztő, hogy még a választottakat is elhitetheti (Mt 24:24). Ha megvizsgáljuk ennek az üzenetnek a szövegkörnyezetét, rájövünk, hogy egyre éberebben kell óvakodnunk e csalásoktól.

Éppen ezért fontos szilárdan állni a hitben, és tudatosítani magunkban az ezzel kapcsolatos céljainkat, hitünk létjogosultságát. Amikor pedig új tagokat nyerünk meg Isten ügyének, fel kell világosítanunk őket is Sátán csalásairól.

Természetesen mindig az a legjobb módszer, ha az ember megismeri az igazságot. Akkor leplezhetjük le legbiztosabban a tévedést, ha szilárdan állunk az igazságban. Főképp most, Jézus második eljövetele előtt különösen fontos minden erőnkkel segíteni hittestvéreinket, kiváltképp az új tagokat, hogy felismerjék az idők jeleit és korunk veszélyeit.

Nem törvényszerű, hogy a hamis krisztusok csak Jézus képében lépnek fel. Még milyen félrevezető módon igyekszik Sátán elfoglalni szívünkben azt a helyet, ami egyedül Krisztust illeti?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: