Az élet kenyere

Milyen lelki tanulságra mutat rá Jézus Jn 6:43-58 verseiben? Miért olyan fontos megérteni szavait mindenkinek, aki tanítvány akar lenni? Mi a jelentősége az itt kifejtett igazságoknak azok számára, akik másokat is tanítvánnyá igyekeznek tenni?

Nem véletlen, hogy Jézus az ötezer ember megvendégelésének csodája (Jn 6:1-14) után mondta el ezt a tanítását. Az emberek válaszából azonban kitűnt, hogy szívük még mindig világi dolgokkal volt tele, és Jézusban olyan földi királyt láttak, aki képes kielégíteni evilági szükségleteiket. Ő azonban nem ezért jött az emberek közé, nem ez volt az elsődleges célja.

A fenti szövegek szerint miért jött Jézus a földre? Lásd még Jn 6:26-27 verseit!

„Krisztus testét enni és vérét inni annyit jelent, mint elfogadni Őt személyes Megváltónak, hinni, hogy megbocsátja bűneinket, Benne teljességre jutunk. Ha szeretetét szemléljük, abban lakozunk, abból iszunk, természetének részesévé válhatunk. Ami az étel a testnek, annak kell lennie Krisztusnak a lélek számára. Az étel nem segít rajtunk, csak ha megesszük, és ha lényünk részévé válik. Így Krisztus sem érték számunkra, ha nem ismerjük el személyes Megváltónknak. Az elméleti tudás nem használ nekünk. Vele kell táplálkoznunk, be kell fogadnunk Őt szívünkbe, és így élete a mi életünkké válik. Hozzá kell idomulnunk szeretetéhez, kegyelméhez" (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 2003, Advent Kiadó. 324–325. old.).

Milyen tapasztalatot szereztünk Jézus testének és vérének fogyasztásával? Hogyan történik ez, és milyen változásokat eredményez az ember életében? Beszélgessünk erről szombatiskolai csoportunkban!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: