A tanítványok élete

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 17:1-13; 18:1-4; 24; Márk 8:27-30;

János 6:43-58

„A sokaságot pedig az ő tanítványaival együtt magához szólítván, monda nékik: Ha valaki énutánam akar jőni, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem" (Mk 8:34).

Ha figyelmesen olvassuk az evangéliumokban a Jézusról feljegyzett történeteket, mindenütt választ találunk arra a kérdésre, mit is jelent tanítványnak lenni.

Amint azt a fenti bibliaszövegben is olvashattuk, újra és újra tudatosítani kell magunkban, hogy tanítványnak lenni: életforma. Ahhoz, hogy Krisztus hű követői legyünk, szükséges közösséget vállalni vele. Meg kell ismerni az Urat, és engedni kell, hogy Ő formáljon át. Közösséget kell vállalnunk vele, elfogadva mindazt, amit felkínál.

Az elméleti tudás még önmagában nem elegendő, és az sem, ha kívülről tudjuk a bibliaszövegeket, hitelveket. Személyes, az életünket folyamatosan változtató tapasztalatot kell szerezni Krisztussal ahhoz, hogy tanítványai lehessünk.

Ez a tanulmányunk arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi is tartozik e tapasztalatok körébe.

GONDOLKOZZUNK RAJTA! Mit jelent Krisztus testét enni és vérét inni? Mit tanulhatunk a hitről Jézus megdicsőülése történetéből? Miért mondja Jézus, hogy olyanok legyünk, mint a kisgyermekek? Mit jelent hordozni a keresztünket Jézusért?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: