A tanítványok származásbeli különbsége

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 15:21-28; Lukács 7:1-10; János 1:3;

Apostolok cselekedetei 10:28, 34-35; 11:25-30

„Mindeneknek mindenné lettem, hogy minden módon megtartsak némelyeket" (1Kor 9:22).

Jim elhivatottságot érzett, hogy egy idegen országban hirdesse az evangéliumot. Amikor odaért, megtudta, hogy a helybéliek minden idegent próbára tesznek, aki csak akkor maradhat ott, ha a próbát sikeresen kiállja, öklendezés nélkül lenyel egy bizonyos főzetet. Ellenkező esetben azonnal távoznia kell, nehogy a törzs étlapjára kerüljön. Jim figyelte, ahogy a bennszülöttek elkészítették a tejből, nyálból, megrágott fűszerekből és növényi főzetekből álló italt, aminek látványa és szaga egyaránt gyomorforgató volt, de nem volt mit tenni, imádkozott és megitta. Mindenki meglepődött (kiváltképp ő maga), hogy ez sikerült, és lent is tartotta a kotyvalékot, amivel elnyerte a jogot a maradásra.

Szokatlan dolgokra is kényszerülhetünk, ha Krisztushoz akarunk vezetni másokat. Előfordulhat, hogy mindenkinek mindenné kell válnunk, csak hogy némelyeket megnyerjünk az Úrnak. Ezt hozhatja magával a tanítvánnyá történő elhívás, ebben áll a nehézsége.

GONDOLKOZZUNK RAJTA! Milyen más esetekről tudunk még, amikor Jézus a zsidókon kívül másoknak is szolgált? Kik voltak az istenfélők, és mit tanulhatunk tőlük? Mit tanulhatunk az antiókhiai tanítványoktól?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: