Nők a tanítványok között

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Márk 5:25-34; Lukács 1:26-38; 8:1-3;

10:38-42; János 4:4-30

„Monda pedig Mária: Imhol az Úrnak szolgálója, legyen nékem a te beszéded szerint" (Lk 1:38).

Krisztus földi szolgálata kezdetétől fogva mindig voltak nők is a tanítványai között. Édesanyja, Mária hozta világra a kisgyermek Jézust, amire természetesen csak egy nő képes. Mária hite és engedelmessége példaértékű mindenki számára, aki tanítvány kíván lenni. Az evangéliumokat olvasva tanúi lehetünk annak, hogy milyen komoly szerepet kaptak az asszonyok. Gondoljunk csak Jézus anyjára, Máriára, azután arra az asszonyra, aki Jézus ruháját megérintette és azonnal meggyógyult vagy a samaritánus nőre a kútnál. Rajtuk kívül is még számtalan példát látunk arra, hogy Krisztus követői, tanítványai lehetnek azok a nők, akik engednek Isten Lelke késztetésének.

Ezen a héten néhány olyan esetet vizsgálunk meg, amikor Jézus nőket is bevont a szolgálatba, miközben igyekszünk mind jobban megérteni, mit is jelent tanítványnak lenni.

GONDOLKOZZUNK RAJTA! Milyen hallatlan dolgokat kellett Jézus anyjának, Máriának hittel elfogadnia? A Biblia szerint milyen szerep jutott Jézus küldetésében a nőknek? Mit tanulhatunk a tanítványságról annak a történetnek kapcsán, amikor Jézus a samaritánus asszonnyal találkozott a kútnál?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: