Az elhívás

Tekintettel arra, amivel mostanában foglalkoztunk az elhívással kapcsolatban, milyen lényeges elemet találunk Zsid 11:1 versében?

Bámulatos, milyen készséggel fogadták a tanítványok Krisztus hívását, hiszen vajmi kevés fogalmuk lehetett arról, mi következik rájuk, mibe is keveredtek bele, amikor mindent hátrahagyva követték a Mestert.

Igaz, a Szentírásban találhattak bizonyítékot arra, hogy Jézus a Messiás (Jn 1:46), de az evangélium tanulmányozása során kitűnik, mennyire kevéssé voltak tisztában Jézus munkájával és szolgálatával, különösen a leglényegesebb részével, kereszthalálával. Tudjuk, hogy mindvégig, sőt még az Úr halálát követően is milyen téves elképzeléseik voltak.

Mk 10:35-40; Jn 18:10 és ApCsel 1:6 versei alapján mennyire értették meg követői Jézus küldetésének célját?

Mennyivel előnyösebb helyzetben vagyunk ma Jézus korai követőihez, különösen az első tanítványokhoz képest! Igaz, ők számos csodának lehettek tanúi, mégsem értették teljesen Krisztus szolgálatát, küldetését és végső győzelmét. Ennek ellenére a Zsid 11:1 versében is bemutatott hittel haladtak előre.

Lehetséges, hogy hitünk gyenge lábakon áll? Talán éppen amiatt, amit megnézünk, amiről gondolkodunk, amire legtöbb időnket fordítjuk? Milyen megelőző lépéseket tehetünk, amivel elősegítjük hitünk erősödését?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: