Mai tanítványok

„Azok pedig kimenvén, prédikálának mindenütt, az Úr együtt munkálván velük, és megerősítvén az igét a jelek által, amelyek követik vala" (Mk 16:20).

A fent idézett vers szerint Jézus tanítványainak mi volt az egyik fő tulajdonsága? Milyen üzenet rejlik itt számunkra? Lásd még: Mt 24:14; 28:19-20; Jel 14:6-12!

A tanítványok mindenfelé hirdették az Igét, és amint Márk felhívja rá a figyelmünket, az Úr még távozása után is együtt dolgozott velük, szavát jelekkel igazolta. Vajon mai tanítványként meglátjuk-e azokat a jeleket és csodákat, amelyeken keresztül az Úr most is megerősíti üzenetét? Milyen jeleket és csodákat veszünk észre? Mit értünk tulajdonképpen jel és csoda alatt? Minden kultúrában, korban és társadalomban egyforma jelekre és csodákra számíthatunk?

Van más módja is annak, hogy Isten igazolja a szavát?

Jézus nem vár kevesebbet mai tanítványaitól, mint az elsőktől. Ugyanazt az elkötelezettséget kéri tőlünk is. Ezt mondta: "Legyen néktek a ti hitetek szerint" (Mt 9:29); „És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban. Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt" (Jn 14:13-14).

Mennyire vesszük ki részünket az evangélium terjesztésének munkájából? Milyen lelki ajándékaink vannak, és hogyan használhatjuk fel ezeket a munka sikere érdekében? Mikor segítettünk másoknak megérteni a csodálatos igazságokat, amelyeket az Úr ránk bízott? Mit árul el rólunk a válaszunk?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2008. 1. negyedév

Tanítványok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: