További tanulmányozásra:

Ellen G. White: Pátriárkák és próféták. Budapest, 1993, Advent Kiadó. (62–66. fejezet) 593–632. old.

Isten ránk vonatkozó tervében szerepelhet az is, hogy sokáig kell várakoznunk, ez pedig valóban jelenthet komoly megpróbáltatást. Úgy tanulhatunk türelmet ebben az időszakban, ha Istenre figyelünk, és bízunk abban, hogy a javunkat szolgálják tettei. Számos oka lehet a várakozásnak, de mindegyik kapcsolatban van Istennek az életünkre vonatkozó tervei teljesedésével és országa szempontjaival. Sokat veszíthetünk, ha ilyenkor elhamarkodottan Isten elé vágunk. Azzal viszont rengeteget nyerhetünk, ha nem veszítjük el belé vetett bizalmunkat, és gyönyörködünk benne!

„Az Úr Jézus Krisztus minden egyes próbát mérlegre tesz, gondosan kiadagol, és az ember az Úrtól kapott kegyelemmel együtt el tudja hordozni azokat, nem haladja meg erejét" (Ellen G. White: Manuscript Releases. 12. köt. 81. old.).

„Nehézségeim idején nem tudom kivenni Isten célját, Ő azonban tudja, mi válik javamra, én pedig egész valómat, testemet és lelkemet neki, hű Teremtőmnek szentelem. '…mert tudom, kinek hittem, és bizonyos vagyok benne, hogy ő az én nála letett kincsemet meg tudja őrizni ama napra' (2Tim 1:12). Ha lelkünket arra neveljük és eddzük, hogy több hitet, több szeretetet, több béketűrést és tökéletesebb bizalmat tanúsítson Mennyei Atyánk iránt, biztosan nagyobb békességgel és örömmel járhatnánk életünk ösvényén, amikor az élet különböző küzdelmeiben helyt kell állnunk.

Az Úr nem leli kedvét a bosszantásunkban. Nem akarja, hogy aggodalmaskodásunkkal kitépjük magunkat Jézus karjaiból. Tovább kell csendben várakoznunk és őrködnünk. Azt gondoljuk, hogy amennyiben nem érezzük is, akkor nem jó nyomot követünk, és továbbra is valami, az alkalomhoz illő jelre várunk; csakhogy az ítéletet nem diktálhatják az érzések, hanem egyes-egyedül a hit" (Ellen G. White: Selected Messages. 2. köt. 242. old.)

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Mit jelent az, hogy Jézus „minden egyes próbát mérlegre tesz, gondosan kiadagol"? Mennyiben segíthet ez a tudat, mialatt várakoznunk kell?

2. Beszélgessünk arról, hogy kinek milyen tapasztalata volt a türelmes várakozással. Mitől féltek, minek örültek abban az időben? Hogyan birkóztak meg a próbával? Mit tanultak belőle? Milyen ígéretekbe kapaszkodtak?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 4. negyedév

Az ötvös tüze

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: