További tanulmányozásra:

Ellen G. White: Próféták és királyok. 2. kiad. Budapest, 1995, Advent Kiadó. (15. fejezet) 121–128. old; Pátriárkák és próféták. Budapest, 1993, Advent Kiadó. (45. fejezet) 455–464. old.

„Akkor hát neveljük szívünket és nyelvünket Isten páratlan szeretetének dicsőítésére! Szoktassuk lelkünket bizakodásra, és maradjunk mindig a Golgota keresztjéről sugárzó fényben! Sohase feledkezzünk meg arról, hogy a mennyei Király gyermekei vagyunk, a seregek Urának fiai és leányai! Nála mindig megpihenhetünk" (Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. 253. old.).

„Szeretném, hogy miközben imádom és magasztalom Őt, ti is bekapcsolódjatok magasztalásába. Dicsérjétek az Urat akkor is, amikor sötétség telepszik rátok. Dicsérjétek kísértésbe esve. 'Örüljetek az Úrban mindenkor', mondja az apostol, 'ismét mondom, örüljetek'. Vajon ettől lehangolttá, komorrá válna családotok élete? Távolról sem! Éppen ezáltal ragyog be a napsugár. Így gyűjthetitek össze a dicsőség trónjáról áradó örök világosság sugarait, hogy a környezetetekben sugározhassátok. Intelek titeket, hogy vegyetek részt ebben a munkában, árasszátok magatok körül e világosságot és életet, nem pusztán a saját ösvényeiteken, hanem mindazokén, akikkel az út során találkoztok. Célotok legyen, hogy jobbá teszitek és felemelitek a körülöttetek élőket; a menny és a dicsőség útjára terelitek őket, arra ösztökélve, hogy minden földi dolognál inkább keressék az örök igazságot, a halhatatlan örökséget és a javakat, amelyek soha el nem avulnak" (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 2. köt. 593–594. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Milyen szerepet tölt be Isten együttes dicsőítése a keresztények életében? Szombati istentiszteletünkben milyen szerepe van Isten magasztalásának? Valóban felemelő, ahogy áldjuk az Urat? Bátorítja-e a tagokat arra, hogy hívek maradjanak a próbák és a nehézségek közepette is? Ha nem, mit lehet tenni?

2. Mit jelent Istent dicsérni akkor is, ha sötétség telepszik ránk, és ha kísértésbe jutunk? Hogyan segíthet át a dicséret az ilyen helyzeteken?

3. Beszélgessünk arról, hogyan változtatott életünkön az, hogy Istennek adtunk hálát jóságáért! Mit tanulhatunk egymás tapasztalataiból?

4. Válasszunk ki egy hálazsoltárt, és olvassuk el együtt a szövegét. Mit tanulhatunk belőle Isten dicsőítéséről? Hogy hat a hitünkre, ha Istent áldjuk?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 4. negyedév

Az ötvös tüze

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: