Romolhatatlan reménység

Szombat délután

E heti tanulmányunk: Jób 38–41; Ézsaiás 41:8-14;

Jeremiás 29:1-10; Habakuk 1:1-4; Zsidók 12:1-13

„A reménység pedig nem szégyenít meg; mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szentlélek által, ki adatott nékünk" (Róm 5:5).

A gyülekezetben, mosolygó emberek között könnyű a reménységről beszélni és énekelni. De a próbák kellős közepébe kerülve a reménység nem mindig tűnik könnyűnek. A körülmények szorongató ölelése közepette az ember szép lassan elkezdhet mindent megkérdőjelezni, de kivált Isten bölcsességét.

C. S. Lewis egyik könyvében egy képzeletbeli oroszlánról ír. Valaki, aki szeretne találkozni az oroszlánnal, megkérdezi, hogy veszélyes-e. Azt a feleletet kapja, hogy igen, de „azért jó".

Isten nem az ellenségünk, még ha nem is mindig értjük meg, és látszólag kiszámíthatatlan, amit tesz. Ez mindössze annyit jelent, hogy egyelőre még nem állt össze bennünk a teljes kép. Azzal a gondolattal küzdünk, hogy Istennek érthetőnek és kiszámíthatónak kellene lennie, az adna békességet, bizodalmat és reménységet. A mi gondolkodásmódunk értelmében neki is minden veszélytől mentesnek kellene lennie. Ezzel azonban biztosítjuk magunknak a csalódást.

GONDOLKOZZUNK RAJTA! Hogyan marad meg bennünk próbáink közepette is a remény, ha helyes képet alkotunk Isten jelleméről?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 4. negyedév

Az ötvös tüze

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: