Megfeszített küzdelem

Szombat délután

E heti tanulmányunk: 1Mózes 32; Máté 5:29; János 16:5-15;

Kolossé 1:28-29; 1Péter 1:13

„Amire igyekezem is, tusakodván az Ő ereje szerint, mely én bennem hatalmasan munkálkodik" (Kol 1:29).

Egy férfi és egy nő ült egymás mellett egy televíziós beszélgetős műsorban. Mindkettőjüknek megölték az egyik gyermekét. A nő fiát húsz évvel azelőtt gyilkolták meg, de haragja, keserűsége semmit nem csitult az idők folyamán. A férfi teljesen más volt. Egy terrorista néhány évvel korábban gyilkolta meg a lányát, de ő a gyilkosok iránti megbocsátásról szólt, és arról, hogyan formálta át a fájdalmát Isten. Bármennyire is szörnyűséges kínokat élt át, ez a férfi azt mutatja be, hogyan adhat Isten gyógyírt életünk legsötétebb pillanataiban.

Miképpen lehetséges, hogy két ember ennyire eltérően dolgozza fel élete fájdalmát? Hogyan mehet végbe lelki változás a keresztény ember életében, aminek köszönhetően a próbák inkább érettebbé tesznek, semmint mindenestül összetörnek?

GONDOLKOZZUNK RAJTA! Az énünkkel és a bűneinkkel vívott harcban mi az akarat, az akaraterő szerepe? Hogyan kerülhetjük ki azt a csapdát, hogy érzéseink határozzák meg döntéseinket? Miért kell kitartanunk, és miért nem szabad megadnunk magunkat a próbák idején?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 4. negyedév

Az ötvös tüze

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: