További tanulmányozásra:

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. 404–409. old.

„A hitélet terén még a végül győzelemre jutók is átmennek a rettenetes tanácstalanság és megpróbáltatások időszakain; de nem szabad elveszíteniük a bizalmat, hiszen Krisztus iskolájában ez is a fegyelmezés része, méghozzá létfontosságú ahhoz, hogy az ember életéből minden tisztátalanság eltűnjön. Isten szolgája állhatatosan tartson ki az ellenség támadásai, bántó gúnyolódása ellenére is, és kerekedjen felül az akadályokon, amelyeket Sátán állít útjába…

Ha az ember kitartóan felfelé tekint, és nem lefelé, a nehézségekre figyel, nem tántorodik meg az úton. Hamarosan meglátja Jézus kinyújtott segítő karját, és nincs is más dolga, mint gyermeki bizalommal odanyújtani a kezét, engedni, hogy Ő vezesse. Minél erősebb a bizalom, annál erősebb lesz a remény is…

Segítségre lelsz Krisztusban, hogy erős, egyensúlyban lévő és nemes jellemet alakíthass ki. Az ilyen jellemből áradó világosságot Sátán képtelen kioltani… Isten a lehető legnagyobb ajándékot, egyszülött Fiát adta, hogy felemeljen, nemes lélekkel ajándékozzon meg, és alkalmassá tegyen mennyei királysága számára; hogy tökéletes jellemébe öltöztessen" (Ellen G. White: Messages to Young People. 63–64. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Gondoltunk már arra, hogy az életünkben a fegyelmezés részét képezheti „a rettenetes tanácstalanság és megpróbáltatások" időszaka „Krisztus iskolájában"?

2. Segítségünkkel, vigasztalásunkkal és bátorításunkkal hogyan járulhatunk hozzá ahhoz, hogy a Pásztor átsegítsen másokat életük válságos szakaszain? Mit tehet a gyülekezet, hogy Isten jobban fel tudja használni a szükségben levők megsegítésére?

3. Beszéljünk arról a csoportban, hogy vett körül Isten jósága és kegyelme. Mit tanulhatunk egymás tapasztalataiból?

4. Gondoljunk Krisztus életének utolsó óráira, amikor a megpróbáltatások tüze érte! Hogyan volt képes emberi mivoltában kitartani a szenvedésben? Válaszunkat alapozzuk a Bibliára vagy Ellen White írásaira (a Jézus élete című könyv ebből a szempontból is kiváló forrásmű). Mit vehetünk át példájából a legkülönbözőbb természetű próbáink idején?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 4. negyedév

Az ötvös tüze

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: