Aháb és Jezábel – a hatalommal való visszaélés

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Királyok 16:28-34; 1Királyok 17, 18

„Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel" (2Kor 6:14).

Ha választanánk egy házaspárt a Bibliából, akiknek példáját véletlenül sem szabad követni, valószínűleg Aháb és Jezábel lenne az. Házasságuk mintha a pokolban köttetett volna. Persze jó nem származhat egy akaratgyenge király és egy vele összejátszó, hatalomra éhes asszony frigyéből.

E heti tanulmányunk több oldalról is közelít a hatalom kérdéséhez, az azzal való visszaélés témájával foglalkozik.

A hatalom és a tekintély Isten ajándéka; birtokosa az Úr előtt felelősséggel tartozik, hogy a rábízottakat jól használja, máskülönben bűnt követ el, ráadásul nemcsak emberek, hanem egyenesen Isten ellen is. A héten arról is szót ejtünk, hogy Aháb és Jezábel Isten akaratával szöges ellentétben élt a nekik adatott hatalommal. Ennek következményeit le is aratták. Érdemes még fontolóra venni azt is: mi hogyan élünk a ránk bízott hatalommal!

GONDOLKOZZUNK RAJTA! Férj és feleség, Aháb és Jezábel a legrosszabbat hozták ki egymásból. Ez minden házasságban problémákhoz vezet, ám ha egy nemzet vezetőivel fordul elő, a következmény különösen veszélyes.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 3. negyedév

Történetek a házasságról: ószövetségi párkapcsolatok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: