TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Pátriárkák és próféták. Budapest, 1993, Advent Kiadó. 135-146. old.

„Az életünkkel hirdessük a gyakorlati istenfélelmet, ami hitünkből fakad. Mutassuk be, hogy az igazság nem alacsonyítja le az embert, nem teszi durvává és érzéketlenné, haragossá és türelmetlenné. Mindenki figyeljen fel rá, hogy türelmesek, kedvesek, elnézőek, szelídek, együttérzőek és őszintén jók vagyunk. Azért fontos ez, mert ilyen tulajdonságok jellemzik Istent, akit szolgálunk" (Ellen G. White: Evangelism. 400. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszélgessünk arról, hogy mit jelent nem hívőkkel „felemás igában" lenni. Keresztényként mi a teendő ilyen helyzetben? Mit tanulhatunk egymás tapasztalataiból?

2. Mit tanácsolnánk annak, aki arra készül, hogy hitkérdésekben vele ellentétes nézeteket valló féllel lépjen házasságra?

3. A heti történetben számos kerülendő dologgal találkoztunk. Milyen elv bontakozik itt ki, ami, ha tiszteletben tartjuk, megóv az említett hibáktól?

4. A kapzsiság igazi szenvedéllyé nőhet. Mivel védekezhetünk, nehogy teljesen hatalmába kerítsen?

5. Beszélgessünk a boldog házasság titkáról. Milyen elvekhez ragaszkodjunk? Mit nem szabad megtenni? Mi az, amit következetesen gyakorolni kell? Hogyan alkalmazhatjuk ezeket az elveket az élet más területein is?

ÖSSZEFOGLALÁS: Jákób családja valóban számos nehézséggel küzdött. Tetteik fájdalmas következményekkel jártak. Fontos okulni az esetükből. Ne engedjünk teret se a kapzsiságnak, se az önzésnek, a féltékenységnek, ami nekik is annyi szomorúságot okozott!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 3. negyedév

Történetek a házasságról: ószövetségi párkapcsolatok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: