Mai csoda

2006 decemberében édesanyám kórházi ápolásra szorult. Reggelente bementem hozzá gondozni, megetetni. A munkámmal sem akartam lemaradni, ezért hazavittem a laptopot, hogy este is tudjak dolgozni. Hogy ne kelljen a gépet a kórházba is bevinnem, megkértem páromat, hozza ki elém a vasútállomásra.

Miután találkoztunk, még 20 percem volt a vonat indulásáig, leültem hát a váróteremben egy padra, magam mellé téve a hátizsákot és a táskában lévő számítógépet. Olvasni kezdtem, majd amikor jött a vonat, fogtam a hátizsákot és felszálltam.

Már a leszálláshoz készülődtem, kezem automatikusan nyúlt a laptop táska után, de áramütésként ért, hogy nincs mit megfognom! Az Úrhoz fordultam, imádkoztam, majd sietve felhívtam férjem, hogy szerezze meg az állomás telefonszámát, hátha még ott a gép. Meg akartam kérni valakit, hogy tegyék biztonságos helyre. „Nem tudom, hogyan tudnék ebben segíteni" – válaszolt a férjem. „Hogy lehettél ennyire figyelmetlen?!"

Közben tovább imádkoztam: „Uram, Te tudod, hogy milyen nagy veszteség ér, ha nem lesz meg a gép!" Nem is csak az értéke, hanem a benne levő adatbázis pótolhatatlansága nyomasztott.

Azt a tanácsot kaptam, hogy az állomáson menjek be a forgalmi irodába, ott érdeklődjek, hiszen az állomások között nekik közvetlen vonaluk van. „Ugyan, abból már úgysem lesz semmi!" – biztatott az irodában a hölgy. „Ne mondjon ilyet, kérem!" – feleltem, amikor megszólalt a telefonom. A párom hívott: „A munkatársam kihozott az állomásra. Melyik padról van szó?"

Szinte alig hittem a fülemnek: „Nagy szerencséd van, mert itt a gép!" Uram köszönöm, köszönöm! Magasztallak Téged, mert olyan jó vagy!

A váróteremben járva azóta is mindig odanézek a padra, és arra gondolok: Bizonyára Isten angyala őrizte a számítógépemet! 20 perc nem kis idő, sokan megfordulhattak arra, és még kisebb dolgokat is elvisznek az emberek, hát még egy ilyen értéket!

Órákig sírva meséltem az esetet mindenkinek, akivel csak találkoztam. Igen, vannak ma is csodák, amelyekben Isten jelenléte és hatalma fedezhető fel! Saját Jánosné

2007. 3. negyedév

Történetek a házasságról: ószövetségi párkapcsolatok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: