TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„A Bibliában megtalálható minden elv, amit az embernek meg kell érteni ahhoz, hogy alkalmassá váljon úgy erre az életre, mint az eljövendőre. Bárki felfoghatja ezeket az elveket" (Ellen G. White: Education. 123. old.).

„A Bibliát tanulmányozva, Isten tanácsát kérve és Krisztusra hagyatkozva mindig, minden körülmények között képesek lehetünk bölcsen cselekedni. Így lehet a helyes elveket a gyakorlati életben bemutatni" (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 5. köt. 43. old.).

„A Biblia olyan egyszerűséggel tárja fel az igazságot, olyan tökéletesen illeszkedve ahhoz, amire az emberi szívnek szüksége van és amire vágyódik, hogy ámulatba ejti és rabul ejti még a legmagasabban képzett elmét is, de az egyszerű, pallérozatlan ember is megismerheti lapjairól az üdvösség útját. A nemes egyszerűséggel megfogalmazott igazságok fennkölt, messze ható, az emberi felfogóképességet meghaladó kérdéseket érintenek, amelyeket csak azért fogadhatunk el, mert Isten nyilatkoztatta ki őket" (i.m. 700. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Hogyan segíthet a kapzsiságot legyőzni a tizedfizetés és az adakozás?

2. Mennyire tartjuk fontosnak minden döntésünk előtt a Biblia tanácsát keresni? Hogyan lehet vagy kell ezt megtenni? Lehetséges egyáltalán? Válasszunk ki néhány példát, és nézzük meg, hogyan találunk választ a Bibliában pl. ilyen kérdésekre: „Jól teszem, ha vele kötök házasságot?" „Elfogadjam ezt az állást?" „Jó lesz, ha elköltözöm?"

3. Beszélgessünk a vezetői tisztséggel járó felelősségről! Nagy a veszélye, hogy a vezetőn kiütközik az önzés, és nem önzetlen, hanem önző célok elérésére fordítja hatalmát. Milyen tapasztalataink vannak ezzel kapcsolatban? Tapasztalatainkkal hogyan segíthetünk másoknak?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: