TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: A nagy küzdelem. Budapest, 1985, H. N. Adventista Egyház. „Isten népe megszabadul" című fejezet, 565–579. old. és „A küzdelem véget ér" című fejezet, 588–602. old.

„Isten Igéjében nagyszerű ígéreteket találunk, amelyek által vigaszt, reményt és bátorítást kap mindenki, aki akár testi, akár lelki kínoktól szenved" (Ellen G. White: Counsels on Health. 213. old.).

„Még jobban kell értékelni e szavak jelentőségét: 'Az ő árnyékában felette igen kívánok ülni' (Énekek 2:3). E szavakról nem a sietős ide-oda járkálás, inkább a csendes nyugalom képe jut eszünkbe. Az önmagukat kereszténynek tartók közül nagyon sokan aggodalmaskodnak és elkeseredettek, életüket teljesen kitölti a lázas munka, így nem találnak időt arra, hogy az Úr ígéreteiben csendben megpihenjenek. Úgy tesznek, mintha nem engedhetnék meg maguknak a megnyugvást és az elcsendesedést. Nekik szól Krisztus hívó szava: 'Jöjjetek énhozzám mindnyájan… és én megnyugosztlak titeket' (Mt 11:28)" (i. m. 251. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Miért szenvednek még mindig olyan sokan a Bibliában található ígéretek ellenére is? Miért engedi az Úr, hogy annyi rossz történjen az életben? Hogyan vigasztalhatjuk a szenvedőket, önthetünk reményt beléjük a Bibliából?

2. Mi az egyház szerepe, és hogyan használja fel az Úr a közösséget arra, hogy Isten ígéreteit eljuttassa az emberekhez? Mit tehet a gyülekezetünk, hogy segítsen az ígéreteket valóra váltani az erre vágyók életében?

3. A Bibliában számtalan világos, egyértelmű ígéretet találunk a bűn feletti győzelemre vonatkozóan. Miért küzdenek mégis annyit a hívők a győzelemért? Milyen konkrét lépésekkel segíthetünk egymásnak győzelemre jutni?

4. Idézzünk fel egy-egy bibliaszöveget, ami megerősíti bennünk a reményt, és mondjuk is el, hogy miért olyan fontos számunkra az a szakasz!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: