GONDOSKODÁS ÉS VÉDELEM

Olvassuk el Mt 6:25–34 verseit. Minek a reményét kínálja Jézus ezekben a versekben? Mit üzen mindannyiunknak?

Az Úr, a világegyetem Teremtője csodás ajándékait árasztotta a földre. A bűn idővel szörnyű károkat okozott, és ezért nem részesül mindenki a nagyszerű ajándékokból. Mégis, akár kápráztató gazdagság, akár elkeserítő nyomor vesz körül, számíthatunk Isten ígéreteire, arra, hogy megadja, amire szükségünk van.

Isten felkínálja a védelem reményét is. Már nem a „véletlen önkényuralmát" nyögjük - azaz nem a vak véletlen erői határozzák meg életünk alakulását. Rossz dolgok mindenkivel megesnek, de aki Istent szereti, olyan ígéreteket kap, amelyek a bajok idején is igazi reménységgel töltik el.

Olvassuk el Zsolt 34:8; 46:2–4; 91:4; 125:2; Mt 28:20 verseit. Mivel biztatnak ezek az ígéretek?

Isten csodálatos ígéreteket tett, biztosít gondviseléséről és védelméről. A Bibliában számtalan példát olvashatunk arra, hogy az Úr nagyszerű, sőt sokszor természetfeletti módon kelt népe védelmére. Persze látjuk azt is, hogy Isten népét a szenvedés sem kerülte el, sok hűséges ember meghalt (lásd Mt 14:10; ApCsel 7:59; Zsid 11:35–39). Ezek szerint Isten nem mindig teljesíti, amit megígért? Vagy éppen ezeknek az ígéreteknek az alapján tudhatjuk biztosan, hogy még rossz dolgok közepette is bízhatunk az Úrban; a megpróbáltatások és szenvedés ellenére is Ő tartja kézben az eseményeket, bízvást reménykedhetünk a jövőt illetően?

Hogyan tapasztaltuk ezeknek az ígéreteknek a valóságát? Mit tanultunk megpróbáltatásainkból és szenvedéseinkből, amivel talán segítségére lehetünk annak, aki éppen most küzd nagy gondokkal?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: