A BŰNBOCSÁNAT REMÉNYSÉGE

Brutális módon meggyilkoltak egy asszonyt. Az eset tanulmányozása után a rendőrségi pszichológusok javaslatot tettek, hogyan lehetne elfogni a tettest. Az asszony sírjánál mikrofont és videokamerát rejtettek el, és vártak. Az egyik éjjel egy férfi lépett a sírhoz, letérdelt, és úgy könyörgött a halott nő bocsánatáért. A videó mindent rögzített.

Mi késztette a férfit, hogy áldozata sírjához menjen? A bűntudat, mi más?!

Bűnös emberek vagyunk, mindannyian követtünk már el valami rosszat. Még az is különbséget tesz jó és rossz között és szenved a bűntudattól, aki nem hisz a Bibliában és nem úgy érti a bűn fogalmát, mint mi. Némelyeket teljesen hatalmába kerít a bűnbánat, az lesz minden tettük mozgatórugója. Sokakat a rájuk nehezedő önvád teljes kétségbeesésbe kerget, nemcsak önmaguk miatt, hanem azok miatt is, akik erőszakos viselkedésüknek szenvedő alanyai.

A Szentírás azonban reménnyel biztat. Az Írásból ismerheti meg minden ember Jézus életének és értünk vállalt halálának a történetét.

Mit olvashatunk ApCsel 26:18; Ef 1:7; 4:32; Kol 1:14; 2:13; 1Jn 1:9; 2:12 verseiben a Jézus által felkínált bűnbocsánat lehetőségéről?

Igen, a Biblia egészen világosan kifejti, hogy bűnbocsánatot kaphatunk Jézus által. A bűnbocsánat mértékéről ezt mondta Isten: „Amilyen távol van a napkelet a napnyugattól, olyan messze veti el tőlünk a mi vétkeinket" (Zsolt 103:12), a tenger mélyére (Mik 7:19) vagy a háta mögé veti azokat (Ézs 38:17), eltörli bűneinket (Zsolt 51:3, 11; Ézs 43:25; 44:22), és nem emlékezik meg többé azokról (Jer 31:34). Krisztus az egész világ bűneiért szenvedte el a halált, hogy engesztelést szerezzen, amit hit által igényelhetünk (Róm 3:25). Isten bárkinek a bűnét megbocsáthatja, aki kéri és az ígéretekre hivatkozik.

Mostanában is gyötör bűntudat? Ha igen, olvassuk el újból a mai részben felsorolt bibliaszövegeket. Imádkozzunk. Csak Isten győzhet meg arról, hogy az ígéretek nekünk is szólnak, bármit is követtünk el a múltban!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: